dinsdag 6 januari 2009

dinsdag 6 januari 2009

verslag van Roy Wolters en Roy Verhoeven
Dit was de tweede dag dat we in Portugal waren. Vandaag stonden excursies naar ´old Almada´ en Cristo Rei, en spellen op het strand op het programma. Dus vanmorgen om negen uur liepen we met de hele groep Almada door. Het is een mooie stad, met veel oude gebouwen. We zijn ook naar een gebouw met hedendaagse kunst geweest. Daar hebben we buiten in de tuinen tondgekeken. Vervolgens gingen we naar Cristo Rei. Dat is een groot standbeeld van Jezus Christus, dat letterlijk uitkijkt over de stad. We zijn helemaal omhoog gegaan in de ´sokkel´ van het beeld, en hadden een fantastisch uitzicht over Lissabon.
Vanmiddag zijn we naar het strand geweest. Daar is het erg gezellig geweest. Eerst hebben we uitgerust van de wandeling die we `s ochtends gemaakt hebben. Daarna hebben we balspelen gespeeld. De teams waren gemengd, dus Portugezen en Nederlanders zaten samen in één team. Dat was erg gezellig. Communiceren ging alleen in het Engels, maar dat was voor niemand een groot probleem. Ook hebben enkele jongens geprobeerd de zee in te gaan. Midden in de winter is de oceaan natuurlijk erg koud, maat toch is het enkele gekken gelukt helemaal onder water te gaan. Achteraf hebben sommigen nog op het terras genoten van de zonsondergang. Vanavond zullen we nog een lange avond hebben.
Groeten, Roy en Roy

1 opmerking:

  1. Hallo Roy en de andere van de groep,

    Erg leuk om jullie verslagen te lezen, zodat we hier in het koude Nederland op de hoogte blijven van jullie reis. Wie er in de zee geweest is, kan ik waarschijnlijk wel raden......
    Veel plezier daar voor jullie allen!
    Groet Vera Smits
    ( moeder van Wouter)

    BeantwoordenVerwijderen