vrijdag 9 januari 2009

vrijdag 9 januari

Een dag op school
door Sophie, Anne & Nancy.
We kwamen om half negen op school aan. De leraren hadden wat problemen met vervoer dus waren ze wat later. In die tijd zaten we in de klas met andere portugese leerlingen. Daar werden we voorgesteld en moesten we vragen beantwoorden.Toen de leraren kwamen gingen wij even naar de kantine toe om te wachten tot de lessen begonnen. Daarna gingen we met onze portugese partners een les volgen. Sommige van ons moesten voor de klas gaan zitten en vragen beantwoorden. Andere zaten gewoon in de les te kijken hoe de lessen gingen. Deze lessen duurde negentig minuten. Dat is heel lang vergeleken met de lessen die wij normaal hebben.De lessen leken op de lessen die wij in Nederland hebben. Alleen de lokalen waren heel kaal en leeg. Ook hebben ze geen centrale verwarming in de lokalen, omdat ze niet gewend zijn aan deze temperatuur. Daarom was het heel koud en hadden de mensen hun jassen nog aan.
De school heeft heel weinig computers. Er is wel een bibliotheek daar staan wel een paar computers, maar deze zijn heel sloom.
De school is niet een gebouw, maar bestaat uit meerdere gebouwen. In deze gebouwen bevinden zich verschillende lokalen. De lokalen in elk gebouw zijn meestal voor dezelfde soort vakken. Bijvoorbeeld de talen zitten bij elkaar.

Nu zitten we in de bibliotheek van de school en daar schrijven we dit stukje in groepje. Als we dit stukje afhebben hebben we weer een pauze voor het middag eten.
Wat ons daarna te wachten staat dat weten we nog niet. Ze hebben ons alleen dat we waarschijnlijk gaan salsa dansen.

Vanavond gaan we samen met de ouders en de hele groep op school dineren. We weten nog niet wat we gaan eten, maar dat zal waarschijnlijk wel lekker smaken. Misschien dat we daarna nog uitgaan met de hele groep naar een bar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten